Rullgardiner

– för optimalt solskydd

Rullgardiner är en klassiker som passar i alla rum. De finns alla möjliga utföranden, från en diskret rullgardin som smälter in i rummet till en utstickare som verkligen tar för sig.

Och när det gäller just rullgardiner är utbudet stort med mönster och färger som vi förknippar med barnrummet.

Oavsett vilken rullgardin du väljer får du alltid en optimal solavskärmning i en tidlös modell som är diskret när den inte är neddragen.

 

rullgardiner

Rullgardinen kan fås i en mängd olika vävar. De kan vara transparenta, halv- transparenta, täta och mörkläggande. De finns i alla tänkbara färger, mönster och strukturer.

Därför finns det stora möjligheter att verkligen sätta sin personliga prägel på rullgardinen och understryka det uttryck man vill ge sitt rum – lågmält eller karaktärsfullt.

Det finns även tillval och detaljer att fundera över när man införskaffar en rullgardin – som till exempel en list i rullgardinens underkant som man drar i eller ett snördrag med en knopp i skinn eller trä. En del av vävdesignerna till rullgardiner kan även kompletteras med andra produkter, som till exempel kuddar, i samma färg och mönster.

Överrullad eller underrullad rullgardin?

En rullgardin är alltid överrullad eller underrullad. En skillnad man kanske inte direkt funderat över innan man kommer i rullgardinstankar. En underrullad rullgardin har vävrullen synlig och väven dras ned närmast fönstret. En överrullad rullgardin har rullen närmast fönstret och döljs av väven som dras ned in åt rummet till.

Vid mörkläggande rullgardiner är det vanligast att ha en underrullad rullgardin för att undvika ströljus. Medan man oftast föredrar överrullad rull- gardin när man har en vanlig solskyddsgardin eftersom man då döljer rullen bakom väven och att man får ett litet ströljus i de fallen brukar inte spelar någon roll. Se skillnaderna på illustrationen här intill.

Du får alltid tre års garanti, så att du känner dig trygg med din investering.

Kontakta oss

Överrullad

Underrullad

Relaterade produkter

rullgardiner sovrum

Effektgardin

Med en effektgardin får du en modern och stilren gardin som passar varje fönster och varje utsikt. Den finns i ett stort antal vävar och färger och anpassas efter dina önskemål.

Läs mer

rullgardiner malmö

Facettegardin

En facette har dubbel väv med vågräta ränder som gör att du kan styra ljus och insyn snabbt och enkelt. Facettegardinen är unik i sitt slag eftersom det går att höja och sänka med både öppen och stängd väv.

Läs mer

rullgardiner_2

Silhouettegardin

Drömmer du om solavskärmning som både är vacker, funktionell och helt unik i sitt slag – då ska du välja vår gardin Silhouette.

Läs mer