Design för en skönare arbetsmiljö

Kund / Wihlborgs
Produkt / Fixscreen

Utmaning
Västra Hamnen är Malmös mest expansiva bostads- och kontorsområde. Mycket av det nya Malmö har vuxit fram just här i Västra Hamnen sedan startskottet med BO01. Det vackra läget vid vattnet innebär också en utsatthet för fastigheterna som ligger här. Starka vindar och saltvattnet från Öresund ställer extra höga krav på fastigheterna att tåla en hel del. Exempelvis är det inte alla sorters solskydd som överlever höststormarna i Västra Hamnen, vilket var fallet på en av Wihlborgs fastigheter.

Lösning
Efter en analys av den befintliga solskyddslösningen på Wihlborgs fastighet konstaterade Skånsk Fönstermiljö att den var underdimensionerad. Istället rekommenderade man Wihlborgs att investera i en utvändig fixscreen. Denna lösning är anpassad till nordiskt klimat och klarar vindstyrkor upp till 32m/sekund, kan täcka upptill 18 kvm och är insektssäkert. Fixscreen kontrollerar värmen i rummet samt styr ljusflödet, den finns i ett flertal olika vävar och profilerna kan lackas i valfri RAL-kulör.

Fördelar
Wihlborgs har idag en solskyddslösning som är väl anpassad till klimat- och vindförhållandena i Västra Hamnen. Detta innebär att solskyddet kan användas fler dagar per år och därmed bidra till ett bättre inomhusklimat och effektivare energikonsumtion.

Fixscreen
Fixscreen är det första solskyddet som är både vinsäkert och anpassat för vårt klimat. Det är vindsäkert i varje position. Sidoguiderna på Fixscreen säkerställer att skärmen fungerar smidigt tack vare det intelligenta zip-systemet. Dessutom betyder det att väven hålls säkert och att den inte förstörs när den utsätts för starka vindbyar.

  • Intelligent vindsäkert system
  • Manuellt, motoriserat och/eller med fjärrkontroll.
  • Profiler är tillgängliga i alla RAL färger.
  • Tyg i glasfiber eller polyester finns i alla RAL färger.
  • Insektsskydd, transparant regn och vindskydd.
  • Gummitätning på undersidan

Inbyggd automatik automatic
För bästa effekt regleras solskyddet med väderstyrd automatik. Fixscreen går upp och ner efter behov och ger ett optimalt inomhusklimat.

Robusta egenskaper
Fixscreen är en mycket tålig och robust lösning som är anpassad till vårt nordiska klimat. Den klarar vindstyrkor upp till 32m/sekund.

Bra energivärden
En fastighet med automatiska solskydd får jämnare inomhustemperatur. Mindre belastning på klimatanläggningen innebär lägre energiförbrukning.

”Vi har idag ett effektivt solskydd som fungerar fler dagar om året, tack vare den robusta konstruktionen och vindtåligheten.” Lennart Jönsson, Regionchef, Wihlborgs Malmö